Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 30, 2011

Bunga-Bunga Cinta

Assalamualaikum.

ececeee...tajuk entry kali ni mmg jiwang tak hengat,.tolong jgn meluat yer
kihkih..alaa..bukan selalu jiwang jiwang camni kan..=p
Dalam entry before ni i ada mention pasal i ada date..haaa date ngan siapakah??
haruslah date ngan suami tercinta...wink wink *_*
Ni 1st date kitorang lepas ada baby tau..yelaa, sejak ada baby ni dating wajib
angkot baby skali kan..tapi kali ni TIDAK..kitorang nk berdating as a
boyfren n gurlfren not as mama n papa..kihkih..tak sedor diri btol
So untuk menjayakan misi bunga2 cinta ni, i haruslah apply cuti jumaat lepas,
xper..cuti i banyak lagi, still ada balance 12 hari to carry forward next year
Aqeef pulak kitorang hantar umah BS macam biasa..hehe (^_^)...

Destinasi berdating kitorang just sekitar ikea n the curve jer..lagi pon kat sane
port best untuk jalan2, makan2 and tengok wayang...Misi dating dimulakan dengan
having mild breakfast kat kedai mamak faris..Mr marcello suka sgt makan roti
canai banjir kat sini..dah macam rutin, klo dtg kl mesti breakfast kat fariz mamak.
Dah kenyang teros shot ke the curve, cari parking then beli tiket wayang.
1st movie kitorang tengok Puss in Boots n second muvie kitorang layan Immortals.
1st muvie mmg best sgt2, klakar..klo aqeef dah besar mesti die suke tgk citer ni..
dating berdua pon still ingat kat anak tau..2nd muvie tu pon best tapi agak heavy
skit la, tak seswei untuk anak2 kecik...Mr. marcello siap tido lagi time criter ni..
hahahaa.. may be penat travel blom habis lagi kot...humm cian die..

ehemmm...prasan tak?.. shawl baru uolss...^_^

Dah puas tengok movie, kitorang isi perot kat ikea..menu wajib, Meatball Ikea!
lepas dah kenyang, kitorang jalan jalan sambil cuti mata..sekarang memang tengah
sale giler2...kan dah dekat christmas..tapi Alhamdulillah, i still leh control napsu
shopping yang membuak2 tue..sebabnya, bulan ni bulan SEmPiT kitorang..
bulan ni lah nk kene bayar road tax kete, bulan ni lah nak service kete, major
survice pulak tue..dan bulan ni jugak lah start potong gaji untuk ujrah ptptn =(
so dek kerana kekangan2 di atas, haruslah kita berjimat cermat hukhuk..

Tapi dalam berjimat cermat pon i sempat gak la sambar 2 pasang kasut, plus
sepasang selipar jepon..selipar jepon flipper yang sangat best bila dipakai...
Sepanjang jalan2 tue terjumpa ramai gak artis, suma macam control ala2 diva
gitu time jalan...ahaks..prasan kot sume orang dok usha depa ihiks..
Jumpa dynas, mmg kedai dia kat area situ pon kan, pastu jumpa elly mazlin,.
eh tol ke aku eja nama die ni..pastu ada Ally Iskandar..lagi sorang tu
tak tahu nama, hahaa..muka mat saleh tapi belakon n pandai cakap melayu..

InsyaAllah always be together and never apart,
maybe in distance, but never in heart

Around kol 5petang kitorang pon bergerak pulang ke pangkal jalan hehe~
Rindu dah kat si comel mama...bila sampai umah BS, Auntie Jue bagitahu
badan aqeef agak panas...haru bila mama dengar...alamak! demam lagi ke
si comel mama..huhu...dan memang betol..malam tue badan aqeef betul2 panas,
tak pernah panas macam tue before ni..bagi makan ubat pon macam takde
kurang sangat panasnya...alahai anak mama, marah kat mama ngan papa ek
sebab tinggalkan aqeef....sorry cayang...malam tue bergilir2 lah i ngn Mr Marcello
dukong aqeef...fuuhhh letih sangat2...padan muka i huhu

Sabtu esoknya kitorang habiskan masa kat umah jer..after zohor terus gerak
balik umah sewa i kat KJ, Mr marcello plk tolong bwk si awan nano i tu g service
i pulak just habiskan masa layan si aqeef yang tak brape nak sehat kat umah..
banyak kerenah yelah tak sedap badan kan...kesiannn sangat...


Sempat temankan papa dinner b4 papa bertolak blk ganu
(T_T)


P/S: since semalam mata aqeef asyik berair je, tahi mata pon luar biasa byknya..
macam sakit mata je..aduhai harapnya cepat2 la sembuh yer sayang...lepas satu
satu dugaan menimpa...(^_^)...emmmm..


2 comments:

  1. mesti rasa macam baru kahwin. hihi

    ReplyDelete
  2. Memang terase cam baru kawen kak..
    Nak pegang tangan pon cam malu2 kucing kihkih
    gedikssss (*_*)

    ReplyDelete

Komen jangan tak komen ^_^
TQ Dear~