Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 13, 2013

Kisah Holiday & double line

Assalamualaikum.

Last weekend me and family pegi bercuti ke Langkawi for 4 days 3 nite...
Humm penat rupanya pegi bercuti dgn anak kecik ni hehe~

First tim Aqeef naik ERL, eh mama pon sama hehe

Kitorang just pergi tempat2 terpilih je sbb tak larat sgt..first day smp dlm pukul 4.30 Ptg 7 Mac, terus check in kat Bella Vista hotel, 5 minit je dari airport. Kete sewa plk i dah booking awal2 before dtg langkawi. Just sewa keta viva for rm70 per day.
Dah check in, letak barang trs kuar, jalan2 tgk pantai... Pastu pekena laksa power ngn cendol pulut.. Sambil menikmati panorama pantai... Best!
Lepas tu kitorang survey sekitar bandar kuah... Lepak dekat eagle square... Maha besar kuasa Allah.. Cantik sgt view matahari jatuh kt situ.

Super cantek view dekat area eagle square

Pagi 8 Mac, dua2 hero i liat nk bangun yela letih kn..Tp ada something yang i tunggu dari asben tp dia mcm buat tak tahu.. Huhu sedih betul.. Dah bgn nk turun breakfast baru la asben tanya nape muka i monyok.. i pon tny dia, lupa ke hari ni hari ape? Trs dia check hp, zapp trs dpt kiss & he apologize sbb lupa that day was my birthday. I pon mcm..humm Its ok la at least Abang igt jugak even setelah di ingatkan hehe.. But suddenly he gave me surprise paper bag 'city chain' waaaa... Sgt surprise sbb i tot dia lupa betul, lps dpt paper bag tu i know yang dia tak fully lupa haha, asben ckp dia mmg tggu detik 12 mlm, tapi tertido keletihan.. Sangat terharu...thank you sayang!!!

Surprise besday present dari Mr Marcello...TQ hubby

Dah kenyang breakfast kitorg g naik cable car, pon tak jauh dari hotel.. Yelah Langkawi bukan besar sgt kan =p
Nasib baek kitorg smp agak awal, tak lah lama sgt Q, tapi pelik jgk rasanya bukan pegi time ct sekolah tapi orang boleh tahan ramai...si kenit tu langsung tak gayat naik cable car, mama dia plk ter over terjerit2 hehe... Gayat sungguh tambah plk angin kuat... Fuhhh semangat!

 
 

 
 
Seronok dapat makan ais krim
 
 
Dalam pukul 2.30 ptg, kitorang lawat underwater world plk... Beso2 ikan kat situ, tak penah tgk la ikan sebeso tu.. Yang excited anak teruna i la.. Terjerit2 'fish2!!' hehe. Paling best jgk bila dapat tengok penguin yang comel2 tu, terkedek2 jln rasa nk curik seko bwk balik kl hehe
Dalam kol 6 petang lepak dekat pantai Cenang. Orang paling hepy Aiman Aqeef la, beria mintak nk main air, dah main air xnk naik plk... Haduh sabar jelah... Tapi yang tak best nye mama la, terkena plk hari tu sakit kpale yang berdenyut2.. Hai potong mood btl lah.. Pinadol plk lupa bwk. Tanya la dekat akk kt situ kt mne ada jual pinadol sbb dah survey xjmp semua jual baju2, dan gift2 jer...
Akak tu bgth Ada kedai 7E kt situ siap bgth jln lagi. Lepas tu dia tanya 'awat sakit kepala ka?' then i jawab la laju2.. Dia suggest tak yah amalkan sgt mkn pinadol, xelok.. I pon dah mmg tahu Tp tulah bila dah pening tu xde cara lain dah, mkn pinadol baru berenti sakit huhu.. Baek sungguh kakak tu, dia buatkan air kelapa campur perahan limau.. Katanya boleh hilangkan sakit kepala... Apa lg sedut la sepuas hati.. Tapi best tau rasa dia haha ingatkan rasa pelik.. Alhamdulillah lepas 10 minit mcm tu sakit kepala mula hilang... Syukur sangat. Bila dah sehat, baru lah semangat main jet ski hihi..mlm tu kitorang jln2 area situ je sambil shopping buah tangan skit2 utk kawan2 and family.

3rd day pegi island hopping. Gerak dalam pukul 9.30 pagi, mula2 kitorg pegi tasik dayang bunting dulu, mandi manda kat sana...best mandi kt sini sbb air dia xmasin, pastu plk ada area mandi khas untuk budak2 lagi la seronok kan, xyah nk pk nk sewa life jacket hehe. Lepas sejam kat situ pergi plk tgk eagle feeding..time ni Aqeef dah lentok tido, klau tak tido mesti excited tgk helang2 tu sambo ikan ^_^
Dah puas tgk helang cari makan kitorg gerak ke pulau beras basah plk.. Kat sini air dia subhanallah cantek!! Clear smp dasar. Kat sini port terbaik utk mandi dan snorkeling. Tapi i just teman putera kesayangan tido.. Xbangun2 , lena sunggoh letak atas pasir pon xsedaq. Bagi chance papa jela main air puas2.

Ada budak tak sabar2 nak naik bot
 
Subhanallah...cantek!!
 
yeay!! dah sampai ^_^
 
Penat mendaki anak tangga nak ke tasek Dayang Bunting hehe

Best dapat mandi kat taasik dayang bunting..air tak masin =)

Sedap betol anak mama tido @ Pantai Beras Basah

Dalam kol2 blk hotel siap mandi solat pastu pegi bandar Kuah untuk shopping coklat. Kedai yang dicari mestilah haji ismail group... Kt glamor murah coklat2 dia.. Tp sebenarnya bila dah survey2 lebih kurang je harga ngn kedai2 lain murah sikit2 jela. Biasa klo pegi Langkawi mesti orang sebok dok shopping pinggan mangkuk kan, tapi i xde feeling tu langsung.. May be sbb blom ada umah sendiri kot. Mak plk dari awal2 bgth xnk pinggan, dah penuh almari katanya so beli set cawan jela untuk bonda tersayang tapi sedihnya pecah plk sebiji time nk blk tu.. Xde rezeki nk buat canne kan =(

Ntah ape yang dia dok bercerita..muncong mulut2

Last nite mcm biasa kitorang habiskan masa pusing2 area pantai Cenang, best suasana mlm kt situ, ala2 nite bazar.. Macam2 ada macam2 ragam... Kitorang jalan sampai lenguh kaki. Nasib la mr marcello baik hati... Berenti rehat menikmati coconut shake sambil ada orang sudi urut kaki... Wahhhh heaven!!!

Pagi esok nya, last day kat Langkawi kitorang anak beranak membuta smp kol10. Dah solat subuh tido blk la, sbb memang penat sangat2...bangun2 je ada orang merungut lapar... Sabar jelah, breakfast kt hotel dr kol 7 smp 10 pagi je.. Haha mr marcello terjah jugak cafe, dia trn ngn aqeef je, klo still bole mkn dia akan call.. Lapo sgt la tu.. Tup2 tepon bunyi 'turun cepat!!!!!' haishh lemah jantung.
Alhamdulillah ada rezeki kitorang untuk pagi tu...dah mkn2 naik bilik kemas semua barang then check out dlm kol 12.30 tgh hari. Makan tgh hari area pantai Cenang jgk, time ni aqeef tido lama giler, xsilap dekat kol 5 ptg baru dia bangun. So time dia tdo ni kitorang suami isteri dating area pantai tu jer... Xleh nk pegi jauh2 sbb aqeef tido dlm kete je.. Dalam pukul 6 ptg kitorang gerak ke airport, flight ke kuala lumpur pukul 7.50 mlm..

Sempat urut badan before balik Key El
Nak tiru gaya peace papa, tp still tak menjadi huhu
 
Sampai kl around kol9 mlm, amik bas transit then amik erl ke kl sentral. Dari kl sentral naik plk lrt.. Fuhh jauh btl perjalanan. Dah sampai last lrt stesen nasib baik house mate baek hati nk tolong amik klo tak satu hal plk nk tggu teksi. Time pergi ke Langkawi pon kitorang naik public transport... Huhu time pergi seronok la sbb badan xletih, barang pon xbanyak... Time blk xyah citer la, sgt2 penat.. Kesian kt Mr Marcello la, kne check in hotel plk sbb dia ada FAT dekat Semenyih, i mmg xlarat nk Ikot dia sbb mls nk kne bgn pagi2, kol 6.30 dah nk kne gerak g keje, so i mintak izin tdo ngan aqeef kt umah sewa je.

Pagi Isnin 11 Mac sepatutnya i dah masuk keje tapi dek kerana pening kepala terlampau, muntah2 bagai so i decide nk cuti rehat kt umah je...Tp aqeef i hantar umah BS mcm biasa cuma lewat skit, dlm kol10 mcm tu. Lepas hantar aqeef, trs g klinik sbb pinadol i pon dah abis so alang2 dah kuar baek g klinik je, untung2 dapat mc kan hehe...alhamdulillah as expected, already 7 weeks pregnant. Syukur sangat2... Even i dah jangka mmg pregnant, tapi bila tgk double line tu i mcm terpegun, speechless, terharu pon ada... Mcm2 bermain kt kepala. Moga Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga, aminn!!!

my 2nd double line...Alhamdulillah

NotaKakiKu: Dah start panggil Aqeef 'Abang', 'Abang Long' tapi asyik tersasul jer.. lidah ni asyik dok panggil adik jgk...huhu

 

6 comments:

  1. tahniah laili...
    semoga dipermudahkan sampai bersalin ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kema...insyaAllah mudah-mudahan ^_^

      Delete
  2. Huhuuu...congrate Laili...sama2 kita nantikan "penyejuk hati" kedua kita....take care dear.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Naa, ^_^
      Semoga urusan kita dipermudahkan-Nya.

      Delete
  3. salam dik.. waahh.. dah nak tambah ahli.. alhamdulillah.. tahniah ya! semoga Allah Permudahkan segala urusan.. seronoknye langkawi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kakak comei...rindu btl kt akak, semalam baru terjah 'umah' baru akk tu hihi

      TQ kak Syanas, doakan semuanya baik2 yer ^_^

      Delete

Komen jangan tak komen ^_^
TQ Dear~