Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 16, 2012

WorkLoad....OveR....WorkLoaded

Assalamualaikum.

Pagi2 lagi masuk opis dah bazirkan air mata mahal mama ni...
rasa macam berombak dada ni menahan marah, geram eeihh!!
dah tak tahan sangat luah kat blog usang nih huhu..

Tadi dapat invitation untuk meeting, pastu bila tengok2
skop tu bukan bawah seliaan i. Macam pelik gak nape i yang kene g meeting tu..
ok lah fine may be sebab i ni businessanalyst so kne attend semua meeting..
nama je business analyst tp sebenarnya macam2 keje i kene buat
Untuk dapat kepastian terus skype my Boss, tanya...
hummm nak tahu apa jawab dia??

Bos: heheheit's ok. mana tau ada rezeki leh upgrade

Ya Allah, i tak pernah harap dgn buat keje byk2, everyday balik lambat
i akan dpt naik grade!
yes, klo memang dapat, syukur Alhamdulillah..tapi takde lah tujuan
utama i keje ni nak kejo pangkat semata mata...pleaseee laaa....
yang penting bagi i, bila keje, i dapat rezeki halal untuk family i,
cukup untuk bayar hutang hehe ^_^
memang uols akan cakap i ni tak ambitious, tak berani sahut cabaran
wat so ever la kan..tapi ada i kesahhh??!...
yang penting i nak bila i keje i happy..bukan balik2 keje tensen,
pastu lepas dekat anak..memang kita sebolehnya akan elak untuk lepaskan
ketensenan dekat ofis bila kat umah tp honestly speaking, sikit sebanyak
tempiasnya akan tetap ada....my priority is my family hokey not keje keje kejeee!!!
dah la jaga anak sorang2, berjauhan dengan hubby plk tu...aduhai..
put yourself in my shoes la darling...then u will know....
 
Conversation terus berlangsung....xoxo............

me: alah akk ni....sy xkesah la psl tu...yang penting jiwa raga ni
me: tensennnnnnnnnn
Bos: jgn la tensennnnn
Bos: everyday awak sebut tensen, tu yg jadi camtu
Bos: take it easy
Bos: jgn pressure kan diri
Bos: that's how i did
Bos: takde kerje yg x tension
me: bkn semua oorg mcm akk tau....suke keje byk2
me: hahaa
me: sy rasa xfair sbb..staff ramai...tp byk nye saya...klo mmg saya sorg je staff ok la kn
me: hummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
me: tak sukerrrrrrrrrrrrrr
me: mencik2!!!!!!!!
Bos: hehehe
Bos: but u and putri mmg akak tau banyak burden
me: so?? tolong la kurangkan akk ku sayang oiii
me: :(
me: i have no say on that dear
me: sajerrrrr tauuuuuu
Bos: lagi la skang ni
 
Bos i ni memang la sgt ambitious dengan keje...mmg tabik spring la kat dia..
i pon tak mampu kot nk jadi macam dia...workaholics!
Sekarang ni hidup i kucar kacir pon sbb dia la jugak ahakss...dia nak sgt
jaga projek, klo boleh semua dia nak involve..so tggl la kitorg ni
tak de bos...ada la bos pengganti tapi humm nama pon pengganti sementara kan
so wat do u expect...ada pon mcm xdela..sebab tu sekarang ni dia macam
tak boleh campur sgt urusan umah tangga kitorang...huhu..tu yang dia ckp
'i have no say on that dear, lagi la skang ni'
apa2 hal kene terus direct dengan AGM...orang paling i tak suker nak jumpa
haishhhh..sbb bl jmp dia, keje dia tahu nak marah je...nama pon big bos kan
so tahan jelah telinga nih...naik bernanah, mencik!
 
Tensen jugak kan bila dah keje tu byk sanagt...orang lain relek2 jer...rasa
macam nak lingkop je meja masing2...pastu masing2 klo boleh mmg xnak
amik tahu keje lain...even keje yang sedia ada xlah sebanyak org lain..keji kot
 
memang i rasa marah sgt2...tapi nak bt macam mne keje dgn orang mcm nilah..
tapi at least pihak atasan kne la amik tahu jugak bebanan keje orang bawahan dia
bukan simply sebab ko muda, mudah phm bt keje, xyh byk tenaga nk ajar..
orang tu je kne buat keje...come on laa...bos haper cantu kan..
 
GERAM!!
 
NotaKakiKu: Sebaek2 tempat mengadu hanya pada Allah. Betul!,
tapi kadang2 beban prasaan tu berat sangat, xmampu nk simpan sorang2..
 
 

2 comments:

  1. hurm...pernah rasa cm tu gak Lily....setahun je Na mampu tahan stress...pastu resign! bg notis tanpa apply mana2 keje lagi time tu...but Alhamdulillah...rezeki kat muka bumi Allah ni luas, usaha je penentu nya...

    But still, dgn bebanan monthly commitment yg byk, pikirkan jarak tmpt keje ngan rumah kita, and babysitter lagi, mmg not simply said,"ala...tukar keje je!" huhu

    nasihat Na, klau rasa blh dpt tmpt lain lg baik, go on...but if rasa bebanan keje skrg masih dlm kemampuan, and luv what u do now, try la to stay dulu...mgkin ada hikmah disebalik semua ujian ni...

    Cheer up babe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks babe ^_^
      ur words cheer up my day

      Delete

Komen jangan tak komen ^_^
TQ Dear~